Facebook'tan takip et!

31 May 2011

Blizzard'ın Yeni Oyunu Starcraft II: Heart of the Swarm

Starcraft II: Heart of the Swarm İlk Oyun İçi Videosu

Ve işte beklenen video! Heart of the Swarm nasıl oynanıyor, nasıl gözüküyor, nasıl duyuluyor, nasıl kokuyor... Tümü bu ilk Heart of the Swarm gameplay videosunda!



heart-of-the-swarm_video1Blizzard'ın özenle gizlediği ilk oyun içi video huzurlarınızda! Sizler için hazırladığımız özel Blizzard sayfasında bahsettiğimiz çoğu konuyu bu videoda görebilirsiniz. İyi seyirler!






Starcraft II: Heart of the Swarm Sinematik Teaser


Blizzard'ı Blizzard yapan yegane şeylerden biri de hiç kuşkusuz sinematikleri. Wrath of the Lich King, Wings of Liberty gibi oyunların sinematiklerini unutmak mümkün mü? HOTS ise bambaşka olmuş... Bu ilk sinematik, ağzınızın suyunu akıtacak cinsten!




heart-of-the-swarm-logoHD olarak izleyebileceğiniz bu sinematik teaser, Hearts of the Swarm'ı heyecanla beklemeniz için gerekli fitili ateşlemeye yetecek güçte. Biz pek çok kez izledik, doyamadık! Bir daha izliyoruz bakın:



Heart of the Swarm'ın Single Player Senaryosunda Neler Olacak?

Gelen gideni aratacak mı? Yoksa tam tersi mi söz konusu? Hikaye nerelere gidecek? Yeni Zerg birimleri var mı? İlk oyundaki kararlarımız ikinci oyunu da etkileyecek mi? Isız ajun kaldı mı? Jim Raynor, Kerrigan'ı öptü mü?



starcraft2-heart-of-the-swarm1Heart of the Swarm yaklaşık 20 yeni görev içerecek. Oyuncular birimlerimi mutasyon veya evrimle geliştirebilecekler ve bu evrim, genişlemenin Zerg temasına yakışır, organik bir biçimde gerçekleşecek. Örneğin bir mutasyonla Zergling'lerin, ölümleri üzerine Broodlings'e ayrılma yeteneğini geliştirmesi sağlanabilir. Yeterince mutasyona uğrayan birimleri evrime uğratabileceğiz.  Swarmling mesela Zergling'lerin bir evrim alt-türü;  larva başına standart olan iki zergling yerine üç Swarmling meydana geliyor. Bu korkunç yırtıcı, Zergling'den daha fazla canı olan ve kısa mesafeleri sıçrayarak düşmanla arasını hızla kapatan bir başka evrimsel yan tür.

Heart of the Swarm'ı Wings of Liberty'den eşsiz kılan bir başka yanıysa, Kerrigan'ın güçlü bir kahraman olarak tüm savaşlarda büyük bir rol oynayacak olması. Mücadele boyunca güç kazanırken, yeni beceriler de kazanıyor olacak. Oyuncular hangi yetenekleri arttırmak istediklerini ve görevden göreve hangi güçleri kullanmak istediklerini seçecekler.

starcraft2-heart-of-the-swarm1_2

Heart of Swarm ayrıca oyuncuların görevler arasında keşfetmeleri için daha geniş set varyasyonları içerecek (ilk oyundaki Hyperion'dan daha büyük yani!) -- bu setler oyuncular görevleri tamamladıkça dinamik olarak değişerek, Kerrigan varlığının galaksi boyunca hissedilmesini sağlarken, değişen bir dünya hissi yaratacak. Tamamı seslendirilmiş geçiş sahneleri Heart of the Swarm'daki mücadelenin sinematik oyun deneyimini tamamlarken, yeni görev başarıları da portreler ve çıkartmalar gibi oyun-içi ödülleri açacak.



Grafik Motorunda Herhangi Bir Yenilik Var Mı?


Ama daha da önemlisi, Heart of the Swarm'la beraber oyunun sistem gereksinimleri de artıyor mu? Umuyoruz ki Nova'nın güzelliği daha bir net olmuştur. Kerrigan'ın eline su dökemese de... Yok yok, Nova iyi.

starcraft2-heart-of-the-swarm_2Genel olarak pek yok ama zaten çok iyiydi grafikler. Yine de bazı düzenlemeler olacak. Mesela, Zerg Creep'in görünümü ve davranışlarının yanı sıra Kerrigan'ın Heart of the Swarm'da keşfedeceği yeni tür gezegenleri grafik sanatçılarının daha iyi sahneleyebilmesini sağlamak dahil olmak üzere grafiklere gelişmeler yapılıyor. Bu genişlemede minimum donanım gereksinimleri Wings of Liberty'deki gibi olacak.


starcraft2-heart-of-the-swarm_2_2





Heart of the Swarm Serinin Multiplayer'ını Da Değiştirecek Mi?

Online yaşar, online savaşırım diyenlere geliyor bu istek parça... Yeni oyunla beraber bildiğimiz tüm taktikleri unutacak mıyız, yoksa yanlarına yepyeni taktikler mi gelecek?

starcraft2-heart-of-the-swarm_3Heart of the Swarm'daki yeni multiplayer içerik hakkında Blizzard ser veriyor sır vermiyor. Tıpkı Brood War'un ilk oyuna yaptığı gibi, ilk oyunu "override" edeceği kesin. Ama bunun ne şekilde olacağı hakkında hiçbir şey söylemedi Blizzard. Heart of the Swarm'ın yeni üniteler ve haritalar içereceğini söyleyerek Captain Obvious'luk yapabiliriz. Ama yakın gelecekteki BlizzCon'da Heart of the Swarm'daki multiplayer içeriği hakkında daha fazla detayımız olacak.

starcraft2-heart-of-the-swarm_3_2




Heart of the Swarm ile Birlikte Battle.net'e Ne Gibi Değişiklikler Gelecek?


Battle.net çıktığından beri çok sevdik, WoW'da aynı boss'ları sekseninci kez keserken bir yandan SC2 oynayan arkadaşlarımıza wipe durumu verebiliyorduk... Da bizim bir Marketplace sözü vardı Blizz, o n'oldu?


starcraft2-heart-of-the-swarm_4Heart of the Swarm'ın çıkışı civarında StarCraft Marketplace çalışır hale getirilmiş olacak (hele şükür!). StarCraft II topluluğu, StarCraft II editörünü kullanarak onbinlerce özel harita yayınladı. Marketplace tasarımıyla birlikte Blizzard'ın hedefi, eğlenceli ve yeni oyun deneyimleri arayan oyunculara çok çeşitli harika, yeni harita ve modları daha iyi sergileyebilmek için özel harita UI'ını güncellemek olacak. Oyuncuların yaratılan bütün haritaları daha kolaylıkla bulabilmelerini, derecelendirebilmelerini ve sıraya koyabilmelerini amaçlıyorlar.
starcraft2-heart-of-the-swarm_4_2

Ayrıca Marketplace, sonunda harita yapımcılarına çalışmaları için bir ücret talep edebilecekleri bir ticaret unsuru içerecek. Her zaman bedava içerik zenginliği olacak olsa da, biz oyuncuların da yaptıkları işlerden kar elde edebilmelerini sağlamanın daha karmaşık ve yüksek kaliteli özel haritalar yaratacak bir ortamı teşvik edeceğine inanıyorlar. Nihai amaçları, StarCraft Marketplace'in, mobil "App-Store"lara benzer bir şekilde işlemesi ve gelişmesi -- oyuncular için tonlarca bedava ve premium içerik ve StarCraft II ve Battle.net boyunca sınırsız bir eğlence kaynağı.

Planladıkları başka Battle.net özellik yükseltmelerimiz ve geliştirmelerimiz de var ve bunlar hakkında detayları daha ileriki tarihlerde verecekler. İnşallah




Heart of Swarm'u Oynamak İçin, Wings of Liberty'ye Sahip Olmamız Gerekecek Mi?


İçeriği tek başına bir oyun olsa da, kapalı bir üçlemenin ikinci ayağı. En çok merak edilen soru da burada ortaya çıkıyor. HOTS bir genişleme paketi mi yoksa tek başına bir oyun mu?

starcraft2-heart-of-the-swarm_5Kuzey Amerika ve Avrupa gibi standart paket iş modelleri olan bölgeler için evet, Wings of Liberty, Heart of the Swarm'u oynamanız için gerekecek. Alternatif erişim modelleri olan diğer bölgeler (bkz. Güney Kore) için detayları ilerleyen tarihlerde açıklayacaklar.

Zira Blizzard, Heart of the Swarm'u daha çok, kocaman bir genişleme paketi olarak görüyor. HOTS'un fiyatı da buna göre şekillenecek diye umut ediyoruz.

starcraft2-heart-of-the-swarm_5_2



Heart of the Swarm'un Fiyatı Ne Kadar Olacak?


İlk oyun olan Wings of Liberty'e 140 lira vermek hepimizin içine oturdu, kabul edelim. Üçlemenin ikinci oyunu olan Heart of the Swarm'ın fiyatlandırmasında nasıl bir politika izlenecek bilmiyoruz ama... Elimizi korkak alıştırıyoruz!
starcraft2-heart-of-the-swarm_6Oyun çıkışına yaklaşmadan fiyatlandırmayla ilgili detayları vermemekte direniyor Blizzard. Ama Heart of the Swarm'ı bir genişleme seti olarak görüyorlar (yani daha önceden söyledikleri gibi, üç ayrı olarak değil), bu yüzden standart kutulu versiyonların satıldığı Kuzey Amerika ve Avrupa gibi bölgeler için buna göre fiyatlandırma yapılacaktır.

Türkiye gibi oyunun "fahiş" bir fiyattan satıldığı bölgelerde ne olacak bakalım. Aral İthalat'ın bu oyunda insafa gelip oyunu 100 TL'nin altında satması için baskı yapmaya başlamak lazım.


starcraft2-heart-of-the-swarm_6_2



Heart of the Swarm'ın Konsol Versiyonu da Olacak Mı?

Bu seneki 1 Nisan şakalarını hatırlıyor musunuz, özellikle de Blizzard'ınkiler. Hani Kinect'le Starcraft II oynayan iki eleman vardı. Acaba şaka değil de ters köşeye yatırabilir mi dedik, Blizzard yanıtladı.


starcraft2-heart-of-the-swarm_7StarCraft II: Heart of the Swarm Windows ve Mac için geliştiriliyor. Şu anda StarCraft II'yi herhangi bir konsol platformuna getirme planları yok.

Yani eğer yılın en iyi strateji oyunlarından birini oynamak istiyorsanız ve bilgisayarınız yoksa, SC2: Heart of the Swarm gelene kadar almanızda yarar var. Tabi eğer Ghost projesi tekrar canlanmazsa (evet, hala istiyoruz onu!).




starcraft2-heart-of-the-swarm_7_2




Peki Heart of the Swarm Ne Zaman Çıkıyor?


Activision'la güçlerini birleştiren Blizzard, etkilenip her sene bir oyun çıkaracak mı? Yoksa Blizzard en iyi bildiği şeyi yapıp, oyunu sonuna dek götürüp "çıktığı zaman" mı çıkartacak Heart Of The Swarm'u?
Henüz belirli bir çıkış tarihi hakkında konuşmak için çok erken olduğunu düşünüyor Blizzard.

Tüm Blizzard oyunlarında olduğu gibi nihai amacımız oyuncularımıza mümkün olan en iyi deneyimi sunmak ve Heart of the Swarm'ın bizim yüksek standartlarımız kadar oyuncularımızın beklentilerini de karşılayabileceğinden emin olana dek gerektiği kadar zaman alacak".
Kim onları bu konuda suçlayabilir ki?
starcraft2-heart-of-the-swarm_8_2




Starcraft II: Heart of the Swarm Oyuniçi Ekran Görüntüleri





Starcraft II: Heart of the Swarm Konsept Çalışmaları







Kaynak: OGZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder