Facebook'tan takip et!

26 May 2011

Diablo 3 Level Limiti Belli Oldu

    Bütün Diablo fanlarının bildiği ve bazılarının ulaşmak için can attığı 99 olan level limitinin Diablo 3’te ne olacağı ile ilgili merak edilenleri Blizzard ekibinden Bashiok anlattı..


         Bashiok’un resmi açıklaması:
         “Biraz daha farklı bir level sınırlaması üzerinde çalışıyoruz. Daha sonar paylaşmak isterdim ama erken konuşmak da fayda var sanırım.

          Pek çok nedenden dolayı daha düşük bir level limiti için çalışıyoruz ama asıl nokta 99 level limitinin daha anlamlı, oyuncu/kabiliyet güç artışı, item dağılımı ve denge gibi süreçler için çok uzun olması. Diablo 2’de 99 levela ulaştığınızda herhangi bir şey yapmanız gerekmiyordu, pek çok noktada oyun 80 level ortalarında biryerlerde bitiyordu. Biz de 99 level boyunca zorlama bir oyundansa 60 level boyunca daha güçlü içeriğin olduğu bir oyun yapmaya çalışıyoruz.

         Bu noktada bazılarınız “60 mı?! Bu World of Warcraft gibi!” diyecek. Bazılarınız da “60’dan başka rakam seçemediniz mi? Şimdi herkes oyunu World of Warcraft’la kıyaslayacak!” diyecek. Üzerinde çalıştığımız 60 level limiti, içeriğimiz üzerinde uzun bir çalışma ve her levelda nasıl bir deneyim hissi vermek istediğimiz üzerine düşünmeyle ortaya çıktı.

         99 Levelı düşününce, 60 daha az içerik ve daha güçsüz karakterler demek değil. Hatta biz Diablo 2’ye göre karakterlerin çok daha güçlü hissettirdiği daha uzun bir oyun için uğraşıyoruz. Level deneyimi bir noktada bitecek çünkü oyunun asıl amacı item avı. Bu nedenle anlamsızlaşan 80 leveldansa, her levelda daha anlamlı ve artan gücünüzün olduğu 60 harika level var.”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder